Skip to content
Sök

Domsandspåret

Beskrivning

Slingan tar dig genom Backamoskogen som är ett populärt friluftsområde och har branta strandbrinkar längs Vätterstranden. Mellan Domsand i väster och Vidablick i öster går stigen uppe på strandvallen och utsikten över Vättern är helt magisk.

Turen tar dig till randen av Domneåns naturreservat och småbåtshamn för att sedan vända tillbaka till Backamoskogen. Här kan du välja att fortsätta över ån och upp mot Fiskebäcks kapell för att sedan återvända via naturreservatet. En extra slinga på 2 km.

Vi passerar genom Furuviks fotbollsplaner och hamnar därefter på Lillåleden på vår väg tillbaka mot Vidablick. Den sista biten tar vi trapporna från Sjöåkra ner till bron över Lillån och vidare tillbaka till Vidablick.

Längd: 5 + 2 km.

Spårmarkering: Svart

Fakta:
Backamoskogen är på ca 60 ha och är en del i ett större naturområde och ansluter till Domsand i väster och Vidablick, Lillån och Sjöåkraskogen i öster.
Här kan man hitta Smålands landskapsväxt linnéa. Backamoskogen är genomkorsad av stigar så håll dig till ledmarkeringarna för att undvika att gå fel!
Spårcentral och parkering finns på KFUM Gården Vidablick.