Skip to content
Sök

Läs Även det finstilta

Boknings- och trivselregler

Avbokning

Det går självklart att göra en avbokning om oförutsedda händelser inträffar. Vi har dock alltid kostnader i samband med en bokning och dessa kostnader ökar ju närmare genomförandet vi kommer.

För att minimera kostnaden se till att boka av i god tid, då hinner vi kanske ta in en annan grupp under den tid ni bokade.
Bokar ni av för sent har vi kanske redan anställt instruktörer, kökspersonal och köpt in mat.Vi har schysta villkor för all personal!

Samtliga anställda på Vidablick omfattas av kollektivavtal med Unionen eller med Hotell- och Restaurangfacket och har därmed rätt till sin ersättning oavsett om gruppen kommer eller inte.

Därför gäller vissa regler vid avbokning:

Avbokning mer än 10 veckor före ankomst
Om avbokning sker mer än 10 veckor före ankomst behålls inbetald bokningsavgift.

Inom 10 veckor från ankomst
Om avbokning sker mindre än 10 veckor före ankomst har Vidablick rätt att debitera 50% av bokningens totalkostnad.

Inom 5 veckor från ankomst
Om avbokning sker mindre än 5 veckor före ankomst har Vidablick rätt att debitera 75% av bokningens totalkostnad.

Avbokning inom 2 veckor från ankomst
Sker avbokning inom 14 dagar från ankomst debitieras 100% av bokningen.

ÖVRIGA BOKNINGSREGLER

Ändring av antal
Ändring av antal personer skall göras senast 14 dagar före ankomst för att avräkning ska ske vid slutfakturering.

Medföljande ledare
Maximalt 1 Lärare/Förälder/Assistent per 10 deltagare medföljer utan extra kostnad, övriga ska betala 50% av deltagares pris. OBS! Gäller ej vid Självhushåll eller bokning av endast Helpension med aktivitetstillägg.

Extrakostnader
Vid bokning av färdiga program ingår i priset alla resurser som krävs enligt programmet. Eventuella tillägg framgår av bekräftelsen.

TRIVSELREGLER

Höghöjdsbanor
Av säkerhetsskäl är det absolut förbjudet att klättra i våra höghöjdsbanor utan instruktör. Den låga hinderbanan på baksidan av Stora Vidis får däremot nyttjas när som helst, på egen risk.

Sänglinnen
Till varje säng hör kudde och täcke. Våra madrasser och kuddar har skyddsöverdrag. Hyresgästen tar med eget underlakan, påslakan och örngott. Om ni väljer att använda sovsäck vill vi att sängarna ändå bäddas med underlakan och kudden med örngott.

Städning
Vi förutsätter att ni städar de utrymmen som ni har nyttjat (om inget annat överenskommits). Dålig eller ej utförd städning debiteras hyresgästen.

Återvinning
Vi håller Vidablick rent från papper, tomglas och annat skräp. Både vid Oset och vid Stora Vidis finns miljöstationer med enskilda kärl för papper, glas, metall, plast etc.

Eldning
Alla öppna spisar på Vidablick har eldningsförbud. Utomhus får man endast elda i uppgjorda eldstäder. Gruppens ledare ansvarar för att ingen skadegörelse på levande träd och dylikt uppstår.
Levande ljus är inte tillåtet någonstans i våra lokaler på grund av brandrisken.

Försäkring
Vi förutsätter att våra gästande grupper har gällande försäkring gällande person och sak (detta ingår normalt i hemförsäkringen).

Skada
Hyresgästen är ansvarig för all den skada som genom oaktsamhet vållas byggnader, dess inredning eller inventarier och övrig utrustning på gården.

Klotter
Vid klotter debiteras hyresgästen för saneringskostnaderna.

Rökning
Med tanke på brandrisk och med hänsyn till allergiker och ickerökare sker rökning endast på anvisad plats.

Alkohol
KFUM Gården Vidablick verkar för ett drogfritt samhälle, därför är alla alkoholhaltiga drycker helt förbjudna på gården.

Hör av dig

Skriv till oss