Skip to content
Sök

Om Våra program

Trygghet, Samarbete, Utmaning

KFUM Gården Vidablick har ända sedan 40-talet erfarenhet av att skapa läger för barn och ungdomar. De bedrivs idag på ungefär samma sätt som tidigare.

En skillnad är att från början var lägren endast för pojkar (pojkläger) idag , sedan 70-talet, är alla läger öppna för både pojkar och flickor.

Sedan 90-talet tillämpar vi “Outdoor education” och det som vi på svenska kallar TSU (Trygghet, Samarbete, Utmaning) i alla våra program.

I grunden ligger program från Project Adventure, deras High Ropes Course och Low Rope Courses är grunden för alla våra utmanande aktiviteter.

Många av de aktiviter vi använder på Vidis har vi uppfunnit själva andra kan du läsa om i “Quick Silver” (Adventure Games, Initiative Problems, Trust Activities, and a guide to Effective Leadership) skriven av Karl Rohnke och Steve Butler.

Isbrytare, Icebreaker eller storgruppsövningar är menade att få oss att kasta hämningarna och få oss att känna oss som barn på nytt. Vilket de också lyckas med. De genomförs på fotbollsplan och får oss att skratta, bilda grupper och krama varandra.

Samarbetsövningar finns det tusentals av och de kan hjälpa ett företag att kommunicera bättre, få ett team att fungera bättre eller bara få ett företag eller en förening att bli varse vilka möjligheter som finns i organisationen.

I Utmaningar (High Ropes Courses) utmanar du dig själv till att gå ett steg längre än du tänkt dig, att gå utanför din “comfort zone”. Ta på dig selen, klättra upp på höga bommen, låt dig falla ner därifrån. Mycket av detta ligger utanför det vi gör i det vardagliga livet.

Det är därför en vistelse på Vidis gör er förening , ert företag, er församling till en bättre fungerande helhet!