Skip to content
Sök

Ideell sommarledare

Sommarledare

Att vara sommarledare på ett Vidisläger är verkligen en unik upplevelse!

Tillsammans med ett härligt ledargäng planerar och genomför man lägret med deltagarnas bästa i fokus. Populära inslag som Flygresan, deltagar- och ledarjakt, slabbedabben och spökrundan återkommer på de flesta läger. Självklart spenderas även mycket tid i eller vid Vättern med skön sommarmusik i högtalarna.

Att vara sommarledare innebär även nära kontakt med deltagarna. Man bor 1-2 ledare i en “hydda” (stuga) med 5-7 deltagare och ansvarar för hyddaktiviteter, gruppsammanhållning och självklart att se till varje individs välmående.

Varje läger präglas av sina ledare

Varje läger präglas av sina ledare. Tillsammans med lägerchef, vice lägerchef och resursledare bestämmer ni om ni vill ha temadagar. Där kan du som ledare dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Det kan vara allt från parkour till veganmatlagning. Förutom detta och storpass (hela lägret) så leder du även hyddpass där du tillsammans med dina deltagare gemensamt kommer fram till vad ni vill göra.

God och ärlig kommunikation ser vi som en grundsten i ett fungerande ledargäng. Varje läger har en lägerchef och en vice lägerchef som har lite extra koll på läget: de ansvarar för att lägret rullar på och att alla sommarledare gör ett bra jobb.

lägeransvarig

Därtill finns även en lägeransvarig som börjar planera sommaren långt innan snön börjar smälta på våren. För att allting ska fungera så bra som möjligt försöker vi hålla en öppen kommunikation ända från lägeransvarig ner till ledaraspirant. Vårt gemensamma mål är att ge lägerdeltagarna en oförglömlig lägervecka med äkta gemenskap och minnen för livet!

Arbetsintyg

Har du jobbat på ett vidisläger har du alltid rätt till ett arbetsintyg (ett intyg utan omdömen) som du kan använda för att söka andra tjänster inom samma område. Begär detta från din lägerchef och ta med hem direkt efter lägrets slut.

Behöver du ett arbetsgivarintyg för A-kassa så begär du detta från KFUM Jönköpings kansli, använd formuläret nedan.

Din lägerchef ställer gärna upp som referens när du söker nya arbeten. Detta bör vara överenskommet med lägerchefen innan du lämnar lägret.

hör av dig

skriv till oss