Lyckad pilgrimsfest trots kyla

02 april 2024

Omkring 200 personer kom till Vidablick för att fira pilgrimsmässa trots hotande regn och kyla.

Vandrarna hade, i det något kyliga vädret, vandrat från flera olika utgånspunkter. En del kom direkt till Vidablick och vandrade det korta pilgrimsspåret om 1,5 km andra vandrade från Immanuelskyrkan, Ceciliakapellet, Järstorp, Bankeryds kyrka eller Habo. En del cyklade från Sofiakyrkan till vår lägergård i Bankeryd.

Det var fint att se när den ena gruppen efter den andra anlände från olika riktningar, hälsade på varandra och slog sig ner för välförtjänt vila, fika och kanske en grillkorv i väntan på att pilgrimsmässan skulle börja. Under tiden kunde de lyssna till KFUM:s Orkester som framförde en minikonsert.

Kontraktsprost Karin Grännö-Engkvist, Bankeryd, ledde mässan och Anna Alebo Swedenborg, pilgrimsprofil i Lund, predikade. Jon och Mia Peterson svarade för vacker sång och musik.

Stort tack till alla som var med och hjälpte till!
Nästa år ligger påsken tre veckor senare, då hoppas vi på varmare väder och ännu fler pilgrimsvandrare.

Foto: Bertil Warell (klicka för större bild)