Både trivsel och arbete på Vidis

27 mars 2024

Vaknade upp med en ganska elak träningsvärk i räfsarmusklerna (finns det sådana?). Till råga på allt hade jag även blivit rödrosig i ansiktet på grund av allt solsken och kroppen kändes som om jag fått alltför mycket syre och ljus på en enda dag. Det är inte klokt vilka vedermödor man måste utstå bara för att i goda vänners lag utföra lite arbete på vår lägergård.

I tisdags var det ”Trivseldag” med mycket städ- och räfsuppdrag på Vidablick. Ett 25-tal personer deltog på ett eller annat sätt och Trond hade förberett med uppgifter, redskap och grillkorv.

Vi arbetade i två lag varav det en hade som uppgift att förbereda inför annandagens Pilgrimsfest. Det arbetet bestod mest i att ställa i ordning stolar och bord men även i att räfsa löv, barr och kottar för vidare befodran till sandbankarna. Bertil Warell och Harald Hall drömmer helt säkert mardrömmar om skottkärror fulla med barr och kottar.

Det andra laget jobbade med att snygga upp anläggningen inför säsongen. Här gällde det att putsa fönster, samla och bränna grenar och allmänt städa upp på området.

Utöver räfsningen gjorde jag en egen liten insats genom att sätta upp två fladdermusholkar utmed Skogstrollens stig. Barn gillar att undersöka saker, finns det några fladdermöss i holken?

Till sist kan man bara konstatera: Vi gjorde ett bra jobb!

Stort tack till alla som var med och extra tack till Trond för den goda grillkorven och ett bra upplägg!


Fikapaus

Fladdermusholkar utmed skogstrollens stig