Vilken pilgrimsfest det blev!

11 april 2023

Omkring 200 personer kom till Vidablick för att fira pilgrimsmässa!
Vandrarna hade i det strålande vårvädret vandrat från flera olika utgånspunkter. En del kom direkt till Vidablick andra vandrade från Immanuelskyrkan, Ceciliakapellet, Järstorp, Fiskebäcks kapell, Bankeryds kyrka eller Habo. En del cyklade från Sofiakyrkan till vår lägergård i Bankeryd.

Det var fantastiskt att se när den ena gruppen efter den andra anlände från olika riktningar, hälsade på varandra och slog sig ner för välförtjänt vila, fika och kanske en grillkorv i väntan på att pilgrimsmässan skulle börja.

Kyrkoherde Karin Grännö-Engkvist, Bankeryd, ledde mässan och Hans-Erik Lindström, pilgrimspräst och författare från Vadstena, predikade. En predikan som på ett fint sätt anknöt till mycket av det som är kärnan i pilgrimsvandringen.
Kören leddes av Linda Sandström som även spelade fantastisk vackert på sin tvärflöjt. Vårens alla Koltrastar verkade alla vilja stämma in i kören.

Det är bara att konstatera att vi hade allt på vår sida den här annandagen; Solen, vinden, värmen och den vackra naturen runt Vidablick.